Indul az eszközkezelő: ötezer lakás vásárlásával segítenek

Felállhat augusztus végére a Nemzeti Eszközkezelő Társaság, amely évente ötezer bérlakás vásárlásával fogja segíteni a törleszteni nem tudó devizaalapú jelzáloghiteleseket.

MNO
2011. 06. 28. 18:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kormány kedden határozott arról, hogy a működéshez szükséges források legkésőbb július 31-ig történő biztosítását követő 30 napon belül feláll a Nemzeti Eszközkezelő Társaság. A Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározat szerint a kabinet felkéri Matolcsy György nemzetgazdasági minisztert, hogy a nemzeti fejlesztési miniszter bevonásával dolgozza ki az eszközkezelő működési feltételeit július 31-ig.

Matolcsynak ugyanezen időpontig kell gondoskodnia a Nemzeti Eszközkezelő Társaság működéséhez szükséges pénzeszközök biztosításáról a szükséges költségvetési források átcsoportosításával. Az eszközkezelő felállításáért a határozat szerint a nemzeti fejlesztési miniszter felelős a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.-n keresztül.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.