Ipari park lesz a kohósalakdombon

Az egykori diósgyőri kohászat területén, a vasgyártáskor keletkezett kohósalakdomb, az úgynevezett halna felszámolása és az így felszabadult terület hasznosítása a célja az Eurofém-Halna Salakfeldolgozó Kft.-nek, amely üzleti-logisztikai parkot létesít, a várhatóan az év végén átadandó létesítmény kivitelezéséhez a társaság 776 millió forintot nyert uniós pályázaton.

MNO
2011. 06. 03. 14:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A beruházás költsége meghaladja az 1,59 milliárd forintot. A valamikori diósgyőri kohászat területén létrejövő Európa Center Miskolc Üzleti és Logisztikai Park új munkahelyeket teremt – mondta Lengyel Attila, a cég ügyvezetője pénteken, a helyszínen tartott sajtótájékoztatóján.

Az Eurofém 1997-ben kezdte a kohászati termelés melléktermékeként keletkező kohászati salak feldolgozását, hasznosítását, ez idáig mintegy 3 millió tonna kohászati salakot hasznosítottak, ennek köszönhetően a halnadomb mérete jelentősen csökkent.

A projekt legfontosabb célkitűzése, hogy a kis- és középvállalkozásoknak létesítsen és kínáljon kisebb, akár 300-500 négyzetméteres, bérelhető munkaterületeket. A projekt keretében felépül egy 5770 négyzetméter alapterületű épület is, amely raktározási, logisztikai célra hasznosítható, ugyanakkor alkalmas ipari termelőberendezések telepítésére és működtetésére is.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.