Itt a magyar dinnye

Elkezdődött a magyar dinnyeszezon, a múlt hét vége óta már csak magyar dinnye kapható a belföldi piacon – közölte Fodor Zoltán, a Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács (FruitVeB) ügyvezető igazgatója kedden Budapesten.

MNO
2011. 06. 28. 13:18
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szakember elmondta: az idén a termelők mintegy 4800 hektárról takarítják be a termést, szemben a tavalyi mintegy 6000 hektárral. Hozzátette: a termőterület az elmúlt időben évről évre csökken. Ebben az évben az előrejelzések szerint a termelők jó minőségre és jó hozamokra számíthatnak, mintegy 178 ezer tonna termés várható. Ebből több mint 100 ezer tonnát a fő termőterületnek számító Békés megyében takarítanak be.

A felvásárlási ár jelenleg 78 forint kilogrammonként, ennyiért rakják a teherautókra az árut. A megtermelt mennyiségből mintegy 100 ezer tonna kerül a belföldi, és mintegy 78 ezer tonna a külföldi piacokra – közölte az ügyvezető igazgató.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.