Jelentős megtakarítást érnek el

Teljes egészében uniós támogatásból, 443 millió forint értékben végeznek energiamegtakarítási beruházásokat a Budapesti Gazdasági Főiskolán (BGF), amelynek eredményeként évi 25 millió forinttal mérséklődnek a fűtési költségek – közölte az Energia Központ Nonprofit Kft. kedden.

MNO
2011. 06. 28. 17:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A korszerűsítés szeptemberre készül el – olvasható a közleményben. A Környezet és energia operatív programban (Keop) elnyert 443 millió forint a beruházások teljes költsége. A pályázati pénzből a budapesti Alkotmány utcai épület homlokzatának hőszigetelő festését, a padlásfödém szigetelését és a nyílászárók cseréjét végzi el. Ez évi 5,9 millió forint megtakarítást jelent, az épület fűtési költségét 20 százalékkal csökkenti.

A Buzogány utcai épületben a fenti munkák mellett korszerűsítik a fűtést is, ami 10 millió forint éves megtakarítást hoz, és a fűtési költségek 88 százalékkal lesznek kisebbek. A BGF Külkereskedelmi Kar Diósy Lajos utcai épületének nyílászárócseréje évi több mint 8 millió forint megtakarítást jelent azzal, hogy 19 százalékkal mérséklődnek a fűtési költségek.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.