Jenson Button irányította a vízilabda-válogatottat + Képriport

Jenson Button, a Forma–1-es McLaren istálló brit pilótája csütörtökön meglátogatta a Margitszigeten a pénteken kezdődő Vodafone Kupára készülő magyar férfi vízilabda-válogatott edzését.

MNO
2011. 06. 30. 13:35
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 2009-es világbajnok a tréning utolsó negyedórájában Kemény Dénes szövetségi kapitánnyal közösen vezényelte a gyakorlást. Az esemény zárásaként a szakvezető egy két főre szóló belépőt adott át Buttonnek a jövő évi londoni olimpia férfi vízilabdatornájának döntőjére.

A 31 éves autóversenyző dedikálta azt a „Hajrá magyarok!” feliratú nemzeti zászlót, amelyet a júniusi, sanghaji vb-re utazó magyar szurkolóknak adnak oda.

„Ezek a fiúk fantasztikus eredményeket értek el a saját sportágukban, s ebben bizonyára nagy szerepet játszott az a családias légkör és csapatszellem, amelyet ezen az edzésen én is testközelből megtapasztaltam” – fogalmazott Button a tréninget követő sajtótájékoztatón.

Kemény Dénes azt mondta, korábban még nem volt példa arra, hogy egy technikai sportág világbajnoka látogatta volna meg a magyar válogatottat a felkészülési időszak alatt. „Kicsit meglepődött, amikor elárultam, hogy reggel 9-kor kezdtük az edzést és délben szálltunk ki a vízből, ugyanakkor érdekes volt hallani tőle azokat a gyakorlatokat, amelyeket fontosnak és hasznosnak tart a koncentráció fejlesztése szempontjából” – nyilatkozta a háromszoros olimpiai bajnok szövetségi kapitány.

A magyar együttesben az a 13 vízilabdázó száll vízbe a hétvégi Vodafone Kupán, akik a július 16-án kezdődő sanghaji vb-csapatba is bekerültek. A hazai rendezésű eseményen a németekkel, az oroszokkal és a görögökkel csap össze a válogatott.

A Vodafone Kupa programja:

péntek: Németország–Oroszország 17:30 óra, Magyarország–Görögország 19 óra
szombat: Görögország–Oroszország 17:30 óra, Magyarország–Németország 19 óra
vasárnap: Görögország–Németország 9:30 óra, Magyarország–Oroszország 11 óra

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.