Jóval elmaradt a rekordtól

Az idén csaknem 330 ezren voltak kíváncsiak a múzeumok éjszakája rendezvényeire: Budapesten 191 328, vidéken pedig 138 133 látogatót regisztráltak a múzeumok – közölte a Nemzeti Erőforrás Minisztérium Kultúráért Felelős Államtitkársága csütörtökön. <br /><br />

MNO
2011. 06. 30. 16:55
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Budapesten a három leglátogatottabb intézmény az Iparművészeti Múzeum, a Magyar Mezőgazdasági Múzeum és a Közlekedési Múzeum volt – mindhárom helyszínen több mint tízezren vettek részt a programokon. A három legnépszerűbb vidéki helyszín pedig a kecskeméti Bozsó-gyűjtemény és a Ráday Múzeum, valamint a Herendi Porcelánművészeti Múzeum volt.

A külföldi látogatók aránya – 30 százalékkal – a budapesti Magyar Fotográfusok Házában volt a legmagasabb – olvasható az államtitkárság közleményében, amely szerint az összesített látogatószám jóval elmaradt a tavalyi 462 230 fős rekordtól.

Az idén első alkalommal tartották két napon a múzeumok éjszakáját: a legtöbb vidéki múzeum június 18-án, a budapesti gyűjtemények pedig június 24-én várták különleges programokkal és éjszakai nyitva tartással a közönséget. Az idei múzeumok éjszakájára az ország 277 múzeuma és kiállítóhelye kétezer programmal készült.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.