„Június 16-a a politikai áldozatokra emlékeztet minket” + Videó + Képriport

A Rákoskeresztúri új köztemető 301-es parcellájánál, Nagy Imre és társai sírjánál emlékezett a mártírokra Navracsics Tibor és Horváth János. Nagy Imrét, Maléter Pált és Gimes Miklóst 1958. június 16-án végezték ki az 1956-ot követő megtorlások részeként, majd hamis néven jeltelen sírokba temették őket.

MNO
2011. 06. 16. 11:52
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tekintse meg a hírTV felvételét!


Nagy Imre és társai: Gimes Miklós, Losonczy Géza, Maléter Pál, Szilágyi József, valamint egy ismeretlen mártír újratemetése 1989-ben volt. Az esemény a rendszerváltás egyik szimbóluma lett.

„Június 16-a már több mint ötven éve mindig is a politikai áldozatokra emlékeztet minket, az, amikor egy nem demokratikus rendszer a hatalma fenntartása érdekében leszámol politikai ellenfeleivel. Ezért gondolom azt, hogy ez egy nagyon fontos emléknapunk, amikor ki kell jönni ide, a 301-es parcellához” – fogalmazott a megemlékezésen Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes.

(HírTV)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.