Június 30-ig lehet regisztrálni

Június 30-án lejár az internetes sajtótermékek nyilvántartásba vételének határideje – tájékoztatott a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) kommunikációs igazgatósága szerdán.

MNO
2011. 06. 29. 6:51
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az NMHH felhívja a kiadók figyelmét, ha még nem jelentették be kiadványaikat, tegyenek eleget a törvényi rendelkezéseknek. Az internetes sajtótermékek nyilvántartásba vételét az NMHH hivatala végzi – olvasható a hatóság közleményében.

Az internetes sajtótermékek, azaz az internetes újságok és hírportálok nyilvántartásba vételéről az új médiatörvény rendelkezik. A jogszabály értelmében a törvény hatálybalépésekor, vagyis 2011. január 1-jén már működő internetes sajtótermékeket legkésőbb 2011. június 30-ig be kell jelenteni az NMHH-nak. Amennyiben az internetes sajtótermék 2011. január 1-je után kezdte vagy kezdi meg működését, akkor a kiadónak a tevékenység megkezdését követő hatvan napon belül kell bejelentenie sajtótermékét, szintén az NMHH-nak.

A kommünikében az is olvasható, hogy amennyiben egy nyomtatott sajtóterméknek létezik internetes változata is, akkor nem elégséges a nyomtatott sajtótermék nyilvántartásba vétele a Kulturális Örökségvédelmi Hivatalnál, hanem az internetes sajtóterméket külön is nyilvántartásba kell vetetni az NMHH hivatalánál, az internetes sajtótermék működési idejétől függően vagy június 30-ig, vagy 60 napon belül. A nyilvántartásba vételhez szükséges nyomtatványok az NMHH honlapjáról letölthetők.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.