Kácsor Zsolt: Tarsolylemez

MNO
2011. 06. 29. 7:14
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kácsor Zsolt: Huszonkétezer forintot kér érte az árus, aki a hőség ellenére prémmel szegett, nemezcsúcsos süveget nyomott a fejébe. Kérdezem tőle, van-e olyan táskája, amin nincsen sem tarsolylemez, sem semmiféle más díszítés, mire visszakérdez, hogy viccelek-e. Mondom neki, hogy nem viccelek, tényleg szükségem lenne egy övtáskára, éppen egy ilyenre, ami nem tépőzáras, nem cipzáras, nem műanyag, hanem príma marhabőr, de tarsolylemez, hát az nem kellene rá. Az árus erre megkérdi tőlem mosolyogva, hogy miért nem, kedves uram. Bizalomgerjesztő szeme van, úgyhogy megvakarom a fejem, s némi tűnődés után csak kibököm: nem arról van szó, hogy nem szép ez az ezüst tarsolylemez, nagyon is az, de izé, tudja, én nem hordanék ilyet, mert akkor még azt hiszik, hogy.

A teljes cikket itt olvashatja.

(Népszabadság, 2011. június 29.)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.