Kanadai királyt csinálnának Harry hercegből

Harry herceget akarják Kanada királyának a kanadai monarchisták, amivel megoldódna a régi probléma, hogy túl messze van az országtól az államfő, aki jelenleg II. Erzsébet brit uralkodó.

MNO
2011. 06. 28. 11:41
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kanadai királyságpártiak rukkoltak elő az ötlettel annak kapcsán, hogy a héten vendégségbe érkezik hozzájuk Vilmos herceg és Katalin hercegnő. Vilmos a második a brit trón öröklésének sorában, öccse Harry (mindketten II. Erzsébet unokái) pedig a harmadik – jelenleg. Ám ha a Vilmos–Katalin frigyből gyermek születik, akkor Harry hátrébb sorolódik – gyakorlatilag semmi esélye sem marad a trónra –, és „szabaddá válhat” Kanada számára.

A kanadai monarchisták Ottawát javasolják Harry székhelyéül, és a brit királyi családtag állandó jelenlétével remélik kifogni a szelet azoknak a vitorlájából, akik sokkal inkább választott államfőt szeretnének Kanada első emberéül, nem pedig osztoz(kod)ni a britekkel – adta hírül a The Daily Telegraph című brit lap.

Azt egyébként a leglelkesebb királypárti kanadaiak is elismerik, hogy a bő négyezer kilométeres távolság az ország és uralkodója között nem ideális állapot, és jobb, ha egy államfő nem két-három évente egyszer bukkan fel országában.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.