Kártyavárként omlott le a szálloda, egy csecsemő is meghalt + Képek

Egy felújítás alatt álló, régi szállodaépület vasárnap este ráomlott egy szomszédos lakóházra Párizs egyik elővárosában: a balesetben hárman életüket vesztették, heten megsérültek – közölte a helyi prefektúra.

MNO
2011. 06. 06. 10:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A katasztrófa egy hatalmas vihart követően, este 11 után történt Montreuil-ben. A szanálás alatt álló, négyemeletes, üres épület kártyavárként dőlt rá a kétszintes lakóházra, amelyben két afrikai család, összesen 11 személy lakott. A helyszínre nagy erőkkel kivonuló tűzoltók egy gyermeket sértetlenül mentettek ki a romok alól, öt gyermek és két felnőtt megsérült, egy nő és két gyermek, köztük egy csecsemő viszont nem élte túl a balesetet.


A környékbeli házak lakóit még az éjszaka folyamán kitelepítették, miután a katasztrófát követően erős gázszag terjengett az utcában. A családok egy része a város sportcsarnokában töltötte az éjszakát.
A katasztrófa pontos okát még vizsgálják. A rendőrök feltételezése szerint vagy a felújítási munkálatok, vagy pedig a hatalmas vihar megmozdíthatta az agyagos talajt, amelyre a házak épültek.




Fotók:Reuters


(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.