Kizártak egy spanyol focistát a tornáról

A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) kizárta a németországi női világbajnokságról Egyenlítői-Guinea egyik labdarúgóját.

MNO
2011. 06. 28. 11:22
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 25 éves Jade Boho azért nem léphet pályára egyelőre két hónapig semmilyen FIFA-eseményen, mert kiderült, hogy korábban szerepelt már a spanyol válogatottban. Az afrikaiak különengedéllyel Emilianát nevezték a helyére.

Az egyenlítői-guineai csapat ellen többször is felmerült a gyanú a vb előtt, hogy jogtalanul kíván előnyhöz jutni. A nigériaiak szerint például a selejtezők során férfiak is játszottak riválisuknál, továbbá kétséges, hogy a brazil születésű játékosok honosítása a FIFA-előírások szerint zajlott le.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.