Közösen fejlesztik a Duna menti területeket

A Duna menti régió turisztikai fejlesztéséről írt alá közös nyilatkozatot Horvátország, Szerbia, Bulgária és Románia – közölte hétfőn a horvát idegenforgalmi minisztérium.

MNO
2011. 06. 27. 15:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az uniós tagország Bulgária és Románia, a tagjelölt Horvátország, valamint Szerbia az eddigi együttműködés folytatásában és a Duna mint turisztikai célpont népszerűsítésében állapodott meg. A nyilatkozatot egy vasárnap véget ért belgrádi konferencián fogadták el.

Ivo Mujo, a horvát idegenforgalmi minisztérium államtitkára a Hina horvát hírügynökségnek elmondta: a közös kezdeményezés révén beinduló fejlesztések elmélyítik a jószomszédi kapcsolatokat, hozzásegítenek a kulturális örökség megőrzéséhez, az infrastruktúra fejlesztéséhez és a munkahelyteremtéshez.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.