Külföldi edző is irányíthatja a női kézilabda-válogatottat

Akár külföldi szakembert is kinevezhetnek a női kézilabda-válogatottnál, ahol Mátéfi Eszter lemondása után üresedett meg a szövetségi kapitányi poszt – erről Vetési Iván, a hazai szövetség pénteken megválasztott elnöke beszélt.

MNO
2011. 06. 27. 14:15
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„A női szövetségi kapitány személyéről augusztus végén, szeptember elején kell döntést hozni, hiszen októberben már tétmérkőzést játszik a válogatott. Azt gondolom, lehet szó külföldi szakemberről is, de nem feltétlenül szeretnénk azt – fogalmazott Vetési a Digisport hétfő reggeli műsorában. – Először is meg kell nézni, hogy kik jöhetnek szóba, kik azok, akik szakmailag megütik azt a szintet, amit elvárunk egy szövetségi kapitánytól. Nekünk azt a jelöltet kell kiválasztani, aki garanciát jelenthet arra, hogy a válogatott minél előbb visszakerül a világ élvonalába. A legfontosabb természetesen a hazai, 2014-es Európa-bajnokságon való szereplés lesz, de jó lenne már a 2012-es Eb-n is a legjobbak közé tartozni.”

Az elnök hozzátette: szeretnének olyan feltételeket teremteni, hogy ne anyagi kérdés legyen a poszt betöltése. „Ne az legyen, hogy az illető klubedző a klubjában kap fizetést, és a válogatott irányítását kiegészítő tiszteletdíjért vállalja el” – hangsúlyozta.

A beszélgetés során szóba került Nagy László is: „A nemzeti válogatottban a legjobbak játszanak, Nagy László az egyik, ha nem a legjobb jobb kettes játékos ma Magyarországon, illetve a világon. Meg kell őt újra keresni, de csak akkor, ha van értelme” – mondta. A Barcelona átlövője hosszas huzavona után februárban közölte, hogy a jövőben nem kíván a magyar férfi kézilabda-válogatottban szerepelni.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.