Legalább a negyven százalékot megkapnák a gazdák

Az agrártárca a májusi fagykárokat szenvedett gazdálkodók számára kárenyhítési csomagot dolgoz ki, azt szeretnék elérni, hogy a kárenyhítés mértéke legalább a 40 százalékot elérje – hangsúlyozta Feldman Zsolt, a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) helyettes államtitkára hétfőn az Országgyűlés mezőgazdasági bizottsága ülésén.

MNO
2011. 06. 06. 11:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A mezőgazdasági bizottság megtárgyalta és nem vette tárgysorozatba Gőgös Zoltán és több szocialista képviselő indítványát a rendkívüli időjárás miatt kialakult mezőgazdasági károk enyhítéséhez szükséges intézkedésekről. Feldman Zsolt egyetértett azzal, hogy a májusi fagykár kezelendő kérdés, de mint mondta, a benyújtott határozattervezetet a kormány nem támogatja, mert olyan típusú javaslat, amelyet technikailag nem lehet kezelni.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.