„Gasztroforradalom zajlik Magyarországon” – állítja Gerendai Károly, a Budai Gourmet főszervezője. Elmondása szerint nem túlzás ez a jelző, hiszen hazánk rohamtempóban igyekszik felzárkózni az élvonalhoz. Mindenből a legjobbat – tartja a rendezvény szlogenje. Ahhoz, hogy ez valóban így legyen, szakmai előzsűrizés és meghívás útján választották ki a résztvevőket. Így a látogatók a legjobb termékek közül választhatnak a VII. Budai Gourmet-n, legyen az kávé, tea, pezsgő vagy éppen ásványvíz.
Az idei fesztiválon fordul elő először, hogy az ötven legjobb hazai étteremnek több mint a fele kitelepül, ízelítőt adva konyhaművészetéből. Teret kapnak a legjobb halászléfőzők, pörköltkészítők, de az érdeklődők megtudhatják azt is, melyek a legfontosabb alapanyagok. A rendezvényen kialakítottak egy piacteret, ahol bemutatkoznak az ország legjobb piacai, ott bárki vásárolhat a házi termékek színe-javából.
Gerendai Károly úgy fogalmazott, azt szeretnék, hogy ez legyen a gasztrorendezvények rendezvénye, egyfajta esszenciája a többi eseménynek. „Legyen a minőség az elsődleges hívó szó” – tette hozzá. Ennek érdekében megnégyszerezték az eddigi költségvetést és megduplázták a közreműködők számát. Lefedték a Millenáris Park egyik tavát, és annak felületén is asztalokat és székeket helyeztek el, ezzel erősítve az esemény prémium jellegét.
A hét végén tehát a gasztronómiáé lesz a főszerep a Millenáris Parkban. Igazi kulturális élmény és vásári hangulat várja a látogatókat, ahol minden megkóstolható és megvásárolható lesz.
Szentkirályi Alexandra: Péter, neked mi bajod a nőkkel?