Lesz minden, mi szem-szájnak ingere

Sonkák, sajtok, mézek, borok, pálinkák és további különlegességek. Mindenből a legjobbat – áll a Budai Gourmet szlogenjében. A fesztivált június 3–4–5-én rendezik meg a Millenáris Parkban.

Durkó Anett
2011. 06. 03. 12:42
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Gasztroforradalom zajlik Magyarországon” – állítja Gerendai Károly, a Budai Gourmet főszervezője. Elmondása szerint nem túlzás ez a jelző, hiszen hazánk rohamtempóban igyekszik felzárkózni az élvonalhoz. Mindenből a legjobbat – tartja a rendezvény szlogenje. Ahhoz, hogy ez valóban így legyen, szakmai előzsűrizés és meghívás útján választották ki a résztvevőket. Így a látogatók a legjobb termékek közül választhatnak a VII. Budai Gourmet-n, legyen az kávé, tea, pezsgő vagy éppen ásványvíz.

Az idei fesztiválon fordul elő először, hogy az ötven legjobb hazai étteremnek több mint a fele kitelepül, ízelítőt adva konyhaművészetéből. Teret kapnak a legjobb halászléfőzők, pörköltkészítők, de az érdeklődők megtudhatják azt is, melyek a legfontosabb alapanyagok. A rendezvényen kialakítottak egy piacteret, ahol bemutatkoznak az ország legjobb piacai, ott bárki vásárolhat a házi termékek színe-javából.

Gerendai Károly úgy fogalmazott, azt szeretnék, hogy ez legyen a gasztrorendezvények rendezvénye, egyfajta esszenciája a többi eseménynek. „Legyen a minőség az elsődleges hívó szó” – tette hozzá. Ennek érdekében megnégyszerezték az eddigi költségvetést és megduplázták a közreműködők számát. Lefedték a Millenáris Park egyik tavát, és annak felületén is asztalokat és székeket helyeztek el, ezzel erősítve az esemény prémium jellegét.

A hét végén tehát a gasztronómiáé lesz a főszerep a Millenáris Parkban. Igazi kulturális élmény és vásári hangulat várja a látogatókat, ahol minden megkóstolható és megvásárolható lesz.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.