Lezárták a tárgyalásokat, szabad az út a horvátok előtt

Lezárultak a horvát EU-csatlakozási tárgyalások – jelentette be csütörtökön Brüsszelben Martonyi János, a magyar diplomácia irányítója a Gordan Jandrokovic horvát külügyminiszterrel megtartott utolsó tárgyalási forduló után. <br /><strong><br /><a href="http://www.mno.hu/portal/794265" target="_blank">• Horvátország az utolsó lépés megtételére készülhet</a></strong>

MNO
2011. 06. 30. 17:15
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar EU-elnökség végső napján a felek – a múlt heti EU-csúcs politikai döntésének megfelelően – lezárták a még nyitott három tárgyalási fejezetet. Ezzel megnyílt az út az előtt, hogy aláírják a csatlakozási szerződést, és Horvátország – előreláthatólag 2013 közepén – az EU 28. tagországává váljon. Martonyi, Jandrokovic és Stefan Füle bővítési EU-biztos közös sajtótájékoztatón számolt be a 2005-ben kezdett horvát csatlakozási tárgyalások eredményes befejezéséről.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.