Madarakat loptak, de nem tudtak mit kezdeni velük

Kifosztott egy rétisas- és egy ölyvfészket Mernye határában három somogygeszti férfi, akiket a Duna–Dráva Nemzeti Park Igazgatóságának bejelentése után egy nap alatt elfogtak – közölte a rendőrség csütörtökön.

MNO
2011. 06. 16. 15:09
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tettesek, akik el akarták adni a madarakat, másfél méter magasan elfűrészelték a fát, hogy hozzáférjenek a fészkekhez – tájékoztatott a történtekről Bíró Gábor, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Azt még nem tudják, hogy a tettesek hány sasfiókát loptak el, csak annyi bizonyos, hogy három ölyvet magukkal vittek, és vélhetően legalább egy sasfiókát is. Mivel a madarakat se értékesíteni, se etetni nem tudták, az elkövetők elmondása szerint hármat szabadon engedtek, egy pedig elpusztult – tette hozzá. A rendőrség természetkárosítás miatt indított büntetőeljárást.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.