Megmérettetnek a borok

Tizenkilenc ország borai mérkőznek meg egymással a Közép-Európa meghatározó borversenyének tartott VinAgora érmeiért Pécsen csütörtöktől.

MNO
2011. 06. 16. 14:04
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A vasárnapig tartó nemzetközi borverseny helyszíne a Corso Hotel. Az idei versenyre 501 borminta érkezett 19 országból, köztük Brazíliából, Chiléből, Franciaországból, Japánból, Peruból, Tunéziából, Új-Zélandról és Uruguayból. A díjazottakról egy 42-45 főből álló nemzetközi bizottság dönt.

A hazai és a nemzetközi borászatok körében komoly elismerést szerzett VinAgorát a Magyar Szőlő- és Borkultúra Nonprofit Kft. 1992 óta rendezi meg, évente más-más helyszínen. A szervezők célja ezzel az, hogy megismertessék a nemzetközi zsűri tagjait a magyarországi borrégiók természeti adottságaival és a magyar borok termelőivel. A társaság közleménye szerint idén a pécsi városvezetésnek és a villányi borvidék ismert borászatainak összefogásával állítottak össze gazdag kulturális és gasztronómiai programot.

A hivatalos eredményhirdetést és a médiazsűri különdíjainak ünnepélyes átadását július 2-án tartják a budapesti New York Palotában.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.