Mezőgazdasági elosztóközpont épül

Egy 16-20 milliárd forintot is meghaladó projekt keretében a magyar agrárágazat köré szerveződő üzleti, logisztikai és kereskedelmi park létrehozása kezdődött el a Budapesttől 38 kilométerre lévő Bagon – írta szerdai számában a Világgazdaság.

MNO
2011. 06. 29. 5:29
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A lap úgy tudja, hogy a több lépcsőben megépülő Central Business Park 45 hektáros területén jelenleg a közművek és az úthálózat építése folyik, összesen 400 millió forintos beruházásból. Ez év végére befejeződhet, utána indulhat a kamionterminál kialakítása, és egy korszerű kereskedelmi és szolgáltatóközpont építése. Ez a fázis mintegy 2,2 milliárd forintba kerül.

A projekt második ütemében valósulhat meg a tematikus üzleti park, amelynek fő eleme egy 40 ezer négyzetméter alapterületű mezőgazdasági logisztikai elosztóközpont lenne, a harmadik fázisban pedig egy 100 ezer négyzetméter alapterületű innovációs és kiszolgálóközpont létesülhet a tervek szerint.

„Jelenleg gőzerővel folyik a 45 hektáros terület infrastrukturális fejlesztése, a közművek és az úthálózat kiépítése, amellyel megteremtődnek egy korszerű ipari, logisztikai park megvalósulásának feltételei. Ez összesen 400 millió forintos beruházásból valósul meg, amelyből 200 milliót tesz ki a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség támogatása” – nyilatkozta a lapnak Gyuga Pál, a fejlesztő Cross & Stern Kft. ügyvezető igazgatója.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.