Milliókkal támogatják a helyi vállalkozókat

Salgótarján önkormányzata 10 millió forint támogatást ad a Nógrád Megyei Regionális Vállalkozásfejlesztési Alapítványnak, ebből a pénzből ingyenes szolgáltatásokat nyújt az alapítvány a helyi kis- és középvállalkozásoknak – mondta Székyné Sztrémi Melinda (Fidesz), Salgótarján polgármestere csütörtökön.

MNO
2011. 06. 16. 13:36
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A megállapodás aláírását követően a polgármester ismertette: a javaslatot korábban egyhangúlag fogadta el a közgyűlés, és arról is döntöttek, hogy 2012-ben 50 millió forintra emelik a támogatás összegét. Ez azt jelenti, hogy jövőre már nemcsak szolgáltatások igénybevételére lesz lehetőség, hanem konkrét pénzbeli támogatásra is, ennek formáját ebben az évben dolgozzák ki – tette hozzá.

Bablena Ferenc, az alapítvány ügyvezető igazgatója méltatta a kezdeményezést, mert mint mondta, Nógrád megye, és benne Salgótarján gazdasága is rendkívül nagy problémákkal küzd. A kis- és középvállalkozásoknak anyagi és szellemi tőkére, valamint piacokra van szükségük, e hármas cél megvalósítására fogalmazták meg a feladatokat – mondta.

A megállapodás értelmében az alapítvány ingyen végzi a salgótarjáni vállalkozások beindítását, cégalapítását, pénzügyi, számviteli tájékoztatását, tanácsadását, segít a piaci kapcsolatok építésében és a marketingmunkában. Az aktuális kérdésekkel foglalkozó vállalkozói klubot működtet az inkubátorházban, a bankok által nem, vagy kevésbé hitelképesnek minősített vállalkozóknak hitelkonstrukciókat biztosít, és segít az Új Széchenyi-terv pályázati lehetőségeinek kihasználásában.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.