Minden sérült hazatérhetett

Hazaszállították a múlt hétfő éjjel, Hegyeshalom közelében történt buszbaleset utolsó két, Magyarországon ápolt sérültjét is – közölte Ladislav Lukacs, Csehország budapesti konzulja az MTI érdeklődésére csütörtökön.

MNO
2011. 06. 30. 17:33
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A délelőtti órákban indultak mentőautóval Győrből a mintegy hatórás útra; mindkettejük további kórházi kezelésre szorul – tette hozzá a diplomata. Két nőnek kellett a legtovább a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórházban maradnia; a diplomata tájékoztatása szerint mindketten medencesérülést szenvedtek a balesetben. Egyikük volt a szerencsétlenség egyetlen életveszélyes állapotban kórházba szállított sérültje.

Múlt hétfőre virradóra egy szlovák rendszámú kamion frontálisan ütközött egy Hajdúszoboszlóról turistákat a nyugat-csehországi Chomutov városába hazaszállító busszal az M15-ös autópályán. A nyerges vontató vezetője (aki az MTI információja szerint erősen ittas volt), valamint a busz váltósofőrje életét vesztette a balesetben. 22 ember súlyosan, 29 könnyebben sérült meg. A busz utasainak zömét – mindenkit, aki szállítható állapotban volt – még aznap hazaszállítottak.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.