Mindkét magyar csapat győzött az Európa-ligában

A Ferencváros hazai pályán 3-0-ra győzte le az örmény Ulissest, míg a Paks idegenben verte 1-0-ra az andorrai Santa Coloma együttesét, így mindkét magyar csapat sikerrel szerepelt a nemzetközi kupaidény nyitó fordulójában. A visszavágókat egy hét múlva rendezik fordított pályaválasztással.

Pintér Patrick
2011. 06. 30. 19:05
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szépszámú közönség, mintegy 6500 néző előtt fogadta a Ferencváros az örmény Ulisses gárdáját. A zöld-fehérek az első játékrész közepén, fél óra elteltével gyorsan kétgólos előnybe kerültek: előbb Maróti fejelt a hálóba egy szabadrúgást követően, majd az újonc holland Mark Otten használta ki közelről a vendégvédők és a kapus bizonytalankodását. A szünet előtt szépítési lehetőséghez jutott az Ulisses, ám a könnyű szívvel befújt büntetőt Ranilovic kivédte. A fordulás után is a Fradi irányította a játékot, s a csereként beállt brazil Felipe Felix révén még növelni is tudta előnyét. A háromgólos különbség igazságos és megérdemelt volt, így a zöld-fehérek kedvező helyzetből várhatják a visszavágót.

FERENCVÁROS–ULISSES (örmény) 3-0 (2-0)
Budapest, Albert-stadion, 6500 néző. Vezette: Vincic (szlovén).
FTC: Ranolivc – Fülöp (Balog Z., 71.), Grúz, Otten, Junior – Maróti, Józsi (Csizmadia, 77.) – Jovanovics, Andrezinho, Abdi – Oláh (Felipe Felix, 63.). Vezetőedző: Prukner László.
Ulisses: Malkov – Ugrekelidze, Hahnazarjan, Kraszovszki, Andrikjan – A. Grigorjan, Baregamjan, D. Grigorjan (Jikia, 56.), Adamjan – Ngavouka-Tseke (Afrikjan, 51.), Zokou (Nranjan, 76.). Vezetőedző: Sevada Arzumanyan.
Gólszerző: Maróti (31.), Otten (33.), Felipe Felix (69.).

Története első nemzetközikupa-mérkőzésére készült a Paks az andorrai kiscsapat, az UE Santa Coloma otthonában. Kis Károly együttese az első perctől kezdve dominált a találkozón, Vayer találatával már az első negyedóra végén vezetéshez jutott, ám a szünet több helyzetet is elpuskázott. A második játékrészben már a hazaiak előtt is adódott néhány helyzet, ám ezek kimaradtak, miként a Paks sem tudott újabb gólt szerezni, így csupán egygólos előnyt szedett össze a Tolna megyei csapat, amely hazai pályán biztosíthatja be továbbjutását.

UE SANTA COLOMA (andorrai)–PAKS 0-1 (0-1)
Santa Coloma, 300 néző. Vezette: Balijan (örmény).
Santa Coloma: Rivas – Aloy, Martínez, Roca, Rubio – Sirvan, Gutiérrez, Donascimento, Rodríguez (Blázquez, 85.) – Anton, Quadros. Vezetőedző: Lluis Miguel Aloy.
Paks: Csernyánszki – Heffler T., Éger, Fiola, Csehi T. – Sifter, Sipeki, Bartha (Haraszti, 76.), Böde (Kiss T., 68.) – Vayer, Magasföldi (Hrepka, 68.). Vezetőedző: Kis Károly.
Gólszerző: Vayer (14.).

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.