Nagyon megbánhatják a 13-ak, hogy aláírtak + Képriport + Videó

Vádirat-ismertetéssel folytatódott a Hunvald-ügy tárgyalása kedden a Fővárosi Bíróságon. Az ügyészség fellebbezése után ugyanis a Fővárosi Ítélőtábla kimondta, hogy 13 vádlott bűncselekménye nem évült el, ők azok, akik annak idején aláírták az ingatlaneladási szerződéseket. Meghallgatásukra júliusban kerül sor.<br /><br /><strong><a href="http://www.mno.hu/portal/793513" target="_blank">• Strómanok a bíróságon</a></strong>

MNO
2011. 06. 28. 11:35
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tekintse meg a hírTV összeállítását


A hónapok óta zajló Hunvald-perben ismét vádiratot ismertettek, pedig már hónapok óta zajlik az ügy tárgyalása. A bírónő az első tárgyalási napon azt mondta, hogy 13 vádlott bűncselekménye elévült. Ők azok, akik annak idején aláírták az ingatlaneladási szerződéseket. Az ügyészség fellebbezett a döntés ellen, ezért az az ítélőtáblára került. A Fővárosi Ítélőtábla kimondta, hogy a bűncselekmények nem évültek el, ezért ismertettek ismét vádiratot a Fővárosi Bíróságon.

Az ügyészség szerint az ingatlanok eladásánál használt módszer minden esetben ugyanaz volt. Létrehoztak egy céget, amelybe névleges tulajdonosként és ügyvezetőként az ügy koronatanúja által felkért személyeket jegyezték be. A vádirat szerint ezeknek a személyeknek a cégműködtetés nem állt szándékukban, a kezdőtőkét sem ők biztosították, és a döntéseket sem ők hozták. Mindössze aláírtak, és így játszották ki az önkormányzat tulajdonában álló ingatlanokat. Az ügyészség ezért javarészt közokirat-hamisítással vádolja ezt a 13 embert. Meghallgatásukra – a bírónő bejelentése szerint – majd júliusban kerül sor.

(hírTV)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.