Nehezebb és mókásabb is, mint a sima foci

Félezer játékos vett részt az idei mocsárfoci-világbajnokságon, amelynek Skócia adott otthont és sarat a hét végén.

MNO
2011. 06. 27. 18:33
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Összesen ötven csapat küzdött egymással, de még inkább a bokáig érő dagonyával. A játék – művelői szerint – legalább tízszer fárasztóbb, mint a normális foci, viszont százszor mókásabb. Már a mezek sem szokványosak: sokan jelmezben vágnak neki, kedvelt például a balett tüllszoknya, a tütü. A fizikai igénybevétel miatt nem 90, hanem csak 24 percesek a meccsek, a cserelehetőségek száma korlátlan.

A tornát Edinburgh közelében tartották, ez már a 6. világbajnoksága volt a sportágnak. Az ötven csapat zöme brit és skandináviai volt, de képviseltette magát Lengyelország, Oroszország és Kína is. A mocsárfoci bölcsője egyébként Finnország, a vb-t mindig északi országban rendezik.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.