Nem a forradalom vezetője volt, de elvállalta ezt a szerepet

A mártírhalált halt miniszterelnök nem a forradalom vezetője volt, de elvállalta ezt a szerepet, vállalta azt, amit egy kormányfőnek azokban a napokban tennie kellett, és ezért minden tiszteletet megérdemel – nyilatkozta Nagy Imre 1956-os szerepéről az MTI-nek csütörtökön Kiss Tamás, a Politikai Foglyok Országos Szövetsége (POFOSZ) elnökségének nemzetközi kapcsolatokért felelős tagja.

MNO
2011. 06. 16. 13:56
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az egykori ’56-os elítélt, aki a forradalom kirobbanásához vezető napok talán legfontosabb szervezetének, a Magyar Egyetemisták és Főiskolások Szervezetének alapítója és vezetője volt, az egykori magyar politikai foglyokat képviseli a Kommunizmus Áldozatai Nemzetközi Szövetségének (INTER-ASSO) berlini kongresszusán.

A kommunizmus áldozatainak anyagi és erkölcsi kárpótlása terén az összes többi érintett országhoz képest – talán Németországot leszámítva – Magyarország van a legjobb helyzetben – jelentette ki Kiss Tamás, akit a forradalomban játszott szerepe miatt 1957-ben nyolc év börtönre ítélték, és 1962-ben amnesztiával szabadult.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.