Nem egyeztek meg a belügyminisztériumi tárgyaláson

Nem született megállapodás a pénteki egyeztetésen a rendvédelmi szakszervezetek és a kormány között – mondta Powell Pál, a Rendvédelmi Szervek Érdekegyeztető Fóruma munkavállalói oldalának megbízott elnöke a Belügyminisztérium (BM) előtt újságíróknak az egyeztetést követően.<br /><br /><strong><a href="http://www.mno.hu/portal/788505" target="_blank">• A minisztériumban folytatják, ha kell, hétvégén is tárgyalnak + Képriport</a></strong>

MNO
2011. 06. 03. 14:08
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A megbízott elnök szerint hétfőn folytatódnak a tárgyalások, de már nem a BM-mel, hanem Orbán Viktor miniszterelnökkel. „Megállapodás nincsen, nem is gondolkodtunk megállapodásban, esetleg tudomásulvételben. A mai megbeszélés eredménye az, hogy minden szakszervezet testületi ülés elé viszi az anyagot. Hétfőn folytatjuk a munkát” – jelentette ki Powell Pál. Elmondta, hogy bekerült a tárgyalásról készült jegyzőkönyvbe a közös megegyezéses nyugdíjbamenetel lehetősége is, 52 év betöltött és 25 év tényleges szolgálati idő után, miniszteri engedéllyel.

Powell közölte, a szigorításokat továbbra sem tudják elfogadni. Szólt arról is, hogy az egyeztetésen Pintér Sándor belügyminiszter bejelentette: Orbán Viktor miniszterelnöktől kér időpontot, hogy fogadja a szakszervezeti vezetőket. A hétfőre várható találkozóig testületi ülések lesznek – mondta, hozzátéve: előtte konzultálnak a szakszervezeti vezetők, a megbeszélésen lehet jelen lesz a belügyminiszter is.

Powell azt mondta, hogy a miniszterelnökkel való találkozásig nem szerveznek demonstrációt. Czövek János, a Honvédszakszervezet elnöke, akit az egyeztetés előtt a sztrájkbizottság elnökévé választottak, bejelentette: megbízatását hétfőig vállalta. Nagy Linda, a Belügyminisztérium szóvivője azt mondta: „aktív és tartalmas egyeztetésen vannak túl”. Több kérdésben sikerült a szakszervezetek elképzeléseit, javaslatait beépíteni – tette hozzá. Kijelentette: a miniszteri tárgyalások ezzel lezárultak.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.