Nem kímélik a pártaktivistákat

A Tages-Anzeiger beszámol arról, hogy a zürichi egyetemen az iszlám házassági jog svájci bevezetésének lehetőségét vizsgálják. A Die Welt arról tudósít, hogy rendszeresen verik a Nemzeti Demokrata Párt (NDP) berlini aktivistáit feltehetően szélsőbaloldali csoportok tagjai.

2011. 06. 28. 12:15
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tages-Anzeiger

A zürichi egyetem professzorai azt vizsgálják, miként lenne integrálható az iszlám családjog az alpesi köztársaság jogrendszerébe. A svájci családjogot, „tekintettel a társadalom kulturális és vallási sokszínűségére”, felül kell vizsgálni – nyilatkozta Andrea Büchler, az egyetem jogásza. Patrick Brozzo doktorandusz azt javasolja, hogy bizonyos feltételek esetén lehetséges lenne a többnejűség. Az anyakönyvvezető előtti esküvő is önkéntes lenne. Ha valaki az imámnál vagy a rabbinál házasodik, az azzal az előnnyel jár, hogy a házassága a saját kultúrkörében teljes értékűnek számít.

Die Welt

Alig három hónappal a berlini tartományi és önkormányzati választások előtt egyre szaporodnak a radikális jobboldali NDP-tagok elleni erőszakcselekmények. Az elmúlt héten, négy napon belül három NDP-politikust és egy kampányaktivistát is megvertek vagy sértegettek. „Néhány jel arra utal, hogy az elkövetők a szélsőbaloldali körökből származnak” – nyilatkozta a lapnak Frank Millert rendőrségi szóvivő. A jelenlegi történéseket a hatóságok azzal magyarázzák, hogy a kampányban az NDP-tagok sokkal inkább láthatóvá válnak. Uwe Meenen tartományi elnököt a Bösebrückénél öt, fején kámzsát viselő személy támadta meg, tarkón ütötték és lefújták könnygázzal. Sebastian Thomot, az NDP 25 éves önkormányzati képviselőjét szombat délelőtt öt-hat fős csoport támadta meg. Meenen egyelőre nyitva hagyta azt a kérdést, hogy a párt miként kíván reagálni a támadássorozatra. „Csak remélni lehet, hogy az erőszakspirál nem fog tovább forogni, s nem követik ezt ellentámadások.” Tekintettel a szeptemberi választásokra, Meenen megjegyezte, hogy az NDP kampányát már eddig is olyannyira korlátozták, hogy nem lehet szabad voksolásról beszélni, ezért a párt EBESZ-megfigyelőket fog behívni.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.