Nincs internet a fővárosban

Megszűnt az internetszolgáltatás péntek reggel a szíriai fővárosban, Damaszkuszban és a földközi-tengeri Lattakia városában; a korlátozás minden bizonnyal összefügg azzal, hogy az arab országban immár hetek óta menetrendszerűen a heti pihenőnapra hív össze rendszerellenes tiltakozó megmozdulásokat az ellenzék.

MNO
2011. 06. 03. 13:49
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Azóta, hogy március közepén megkezdődtek a tüntetések, egyszer már – április elején – előfordult, hogy egy napig nem volt internet Szíria több városában. Ahogy hetek óta minden péntekre, ezúttal is felhívás érkezett a Bassár el-Aszad szíriai elnök távozását követelő újabb tiltakozó megmozdulásokra. Szíria középső részén, Hamában jogvédők szerint több mint 50 ezer tüntető gyűlt össze a déli ima után.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.