Női foci-vb: a két nagyágyú sikerrel vette az első akadályt

<p>A végső győzelemre is esélyesnek tartott Svédország és Egyesült Államok is győzelemmel kezdte meg szereplését a Németországban zajló női labdarúgó-világbajnokságon. A háromkoronások nagy küzdelemben Kolumbiát, az észak-amerikaiak Észak-Koreát verték meg.</p>

Pintér Patrick
2011. 06. 28. 18:04
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A C csoport küzdelmei Leverkusenben kezdődtek, ahol a Svédország Kolumbiával csapott össze. A találkozó elején a dél-amerikaiak kétszer is csak a gólvonal elől tudtak menteni, majd amikor már ők is tehetetlenek voltak, Landström hibázott közvetlen közelről. A Lotta Schelin vezette svédek óriási mezőnyfölényt harcoltak ki az első félidőben, nagy nyomás alatt tartva a becsületesen küzdő kolumbiai védelmet, ám a vezetést csak a szünet után tudták megszerezni az addig sok helyzetet elpuskázó Landström lévén. A dél-amerikai együttes jobbára átlövésből próbált meg egyenlíteni, ám Rincón és Rodallega lövései is elkerülték Lindhal kapuját. A vb-újonc Kolumbia tehát pont nélkül maradt első mérkőzésén.

Késő délután a kétszeres világbajnok Egyesült Államok találkozott Drezdában a roppant fiatal csapattal érkezett Észak-Koreával. Az ázsiai együttes nem tűnt megilletődöttnek az első játékrészben, jobb oldalról vezetett támadásaikkal többször is zavart okoztak az amerikai védelemben. A svédekhez hasonlóan az USA Team is csak a fordulást követően tudta a maga javára fordítani a mérkőzést, előbb Wambach beadása után Cheney fejelt a hálóba, majd több felső lécet érintő lövés után Buehler biztosította be az esélyesebbnek vélt csapat győzelmét.

Eredmények:
Kolumbia–Svédország 0-1 (Landström)
Egyesült Államok–Észak-Korea 2-0 (Cheney, Buehler)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.