Női foci-vb: Anglia nem bírt Mexikóval

<p>A B csoportban elkezdődtek a küzdelmek a Németországban zajló női labdarúgó-világbajnokságon. Bochumban Japán egy szabadrúgásgóllal 2-1-re győzött Új-Zéland ellen, míg Anglia csupán 1-1-es döntetlent játszott Mexikóval.</p>

Pintér Patrick
2011. 06. 27. 18:06
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A japánok a német Bundesligában játszó Nagaszato zseniális emelésével már a 6. percben vezetéshez jutottak, ám az új-zélandiak Hearn fejes góljával rövid időn belül egyenlítettek, s roppant mód megnehezítették az esélyesebbnek vélt ázsiai együttes dolgát. A találkozó végül a 68. percben dőlt el, amikor Mijama ragyogó mozdulattal szabadrúgásból bevette Bindon kapuját. Így a japánok, ha nehezen is, de 2-1-es győzelmet arattak Bochumban.

A késő délutáni wolfsburgi mérkőzésen Mexikó és Anglia csapott össze. A papírforma alapján sima angol sikernek kellett volna következnie, de hiába támadta végig szinte az első félidőt a szigetországi együttes, s szerzett vezetést Williams fejes góljával, a közép-amerikai gárda Ocampo távoli bombájával még a szünet előtt egyenlíteni tudott. A második félidőben mindkét csapat megszerezhette volna a győztes gólt, ám végül kimaradtak a legnagyobb helyzetek is, maradt a pontosztozkodás. Mexikó története során először szerzett pontot világbajnokságon.

Eredmények:
Japán–Új-Zéland 2-1 (Nagaszato, Mijama, ill. Hearn)
Mexikó–Anglia 1-1 (Ocampo, ill. Williams)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.