Nőnek álcázott terroristavezért fogtak el

Nőnek álcázott terroristavezért fogtak el két társával együtt Észak-Afganisztánban – közölte kedden a NATO.

MNO
2011. 06. 28. 19:44
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A nemzetközi szövetségesek és az afgán erők közösen csaptak le hétfő éjjel az al-Kaidához köthető Üzbegisztáni Iszlamista Mozgalom terrorcsoport vezetőjére és két társára Kunduz városban. A három őrizetbe vett férfi nevét nem hozták nyilvánosságra.

A NATO közleménye szerint a tálibok által támogatott terroristák afgán rendőröket akartak megtámadni, illetve további afgán biztonsági erők ellen terveztek öngyilkos merényletet. A csoport vezetője burkát viselve nőnek álcázta magát. Az elmúlt két hónapban többször előfordult, hogy terrorista férfiak muzulmán női viseletet öltve próbálták megtéveszteni az afganisztáni rendfenntartókat.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.