Öngyilkos merénylet történt a fővárosban + Képek

Öngyilkos merényletet hajtottak végre csütörtökön a nigériai Abujában a szövetségi rendőrkapitányság épülete előtt – közölte a rendőrség és a mentőszolgálat szóvivője. A robbantásban a merénylő és több más személy életét vesztette.

MNO
2011. 06. 16. 14:52
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A detonáció a reggeli órákban a rendőrség parkolójában történt, és ötvennél több autót borított lángba. „Elszállítjuk a holttesteket, de egyelőre nem tudjuk megmondani, hányan haltak meg. A legfontosabb feladatunk most a sebesültek ellátása” – mondta el a Reuters brit hírügynökségnek a Vöröskereszt helyi szervezetének szóvivője. „A rendőrkapitányság volt a robbantás célpontja” – közölte Olusola Amore rendőrségi szóvivő, hozzátéve, hogy a épületben nem keletkezett kár. Mint mondta, arra gyanakodnak, hogy a merényletet egy helyi, Boko Haram néven ismert radikális muszlim szekta követte el, tekintettel arra, hogy már több fenyegetést kaptak tőlük.

Abujában legutóbb október 1-jén, az ország függetlenségének 50. évfordulója alkalmából tartott ünnepségek idején lépett működésbe öt perc különbséggel két autóba rejtett pokolgép. Akkor 12-en vesztették életüket, és a merénylet elkövetését a régió befolyásos szélsőséges csoportja, a Niger-delta Felszabadításáért Mozgalom vállalta.



Fotók:Reuters


(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.