Öngyilkos merénylő, pokolgép, 24 halott

Huszonnégy ember vesztette életét robbantásos merényletekben Pakisztán északnyugati részén – közölte a rendőrség.

MNO
2011. 06. 06. 3:04
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nosera városában, amely egy laktanyának is otthont ad, öngyilkos merénylő röpítette magát a levegőbe vasárnap egy pékségben. A detonáció 18 ember életét oltotta ki, köztük két katonáét, több mint negyvenen pedig megsebesültek.

A Pesavar városától 20 kilométerre délre fekvő Matani térségében – szintén vasárnap – egy buszmegállóban robbant pokolgép, legalább hatan meghaltak és tízen megsebesültek.

Az újabb merényletek nem sokkal azután történtek, hogy egy pilóta nélküli amerikai repülőgép támadásában – az ország északnyugati részében – állítólag életét vesztette Mohammad Iljasz Kasmiri, az al-Kaida terrorista hálózat egyik magas rangú tagja.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.