Órákon át lógott a fán a nő

Csaknem öt óra alatt találták meg és hozták le egy tizenkét méter magas fáról azt a siklóernyőst, aki Piliscsaba környékén vasárnap délután zuhant az erdőbe.

MNO
2011. 06. 06. 5:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hegedűs András, a Magyar Barlangi Mentőszolgálat mentésvezetője az MTI-nek elmondta: a negyven év körüli nő három óra után zuhant le és akadt fenn egy fán. Az esetről képes volt tájékoztatni a mentőszolgálatot, azt azonban nem tudta megmondani, hogy pontosan hol van.

Miután egy mentőhelikopter megtalálta a szerencsétlenül járt siklóernyőst, a pilisvörösvári mentők, valamint az esztergomi és a pilisszentiváni tűzoltók próbálták lehozni őt a fáról. Ez azonban nem sikerült, mivel létrával nem tudtak ilyen magasságba feljutni – tette hozzá Hegedűs András.

A mentésvezető elmondta, hogy a barlangi mentők este nyolc körül értek a helyszínre és a tűzoltók közreműködésével, barlangi kötéltechnikával hozták le a fáról a siklóernyőst, akinek nem esett komolyabb baja.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.