Péntektől csökken a diákhitel kamata

A diákhitel kamatának mértéke fél százalékponttal csökken július 1-jén, így minden eddiginél alacsonyabb szintre, 8 százalékra mérséklődik; a hitelkonstrukcióban felvehető összegek továbbra is változatlanok.

MNO
2011. 06. 30. 16:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Diákhitel Központ tájékoztatása szerint a 8 százalékos kamat legalább december 31-ig lesz érvényben. A diákhitel felvehető összegei nem változtak: a költségtérítéses diákok maximum havi 50, az államilag finanszírozott képzésben tanulók maximum havi 40 ezer forintot igényelhetnek. Emellett a 40 év alatti, felsőoktatásban tanulók továbbra is választhatják a havi 30, 25, 21 és 15 ezer forintos kölcsönösszegeket nemcsak a magyar, hanem a külföldi tanulmányaik folytatása során is.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.