Pető Péter: Baloldalazás

MNO
2011. 06. 06. 7:13
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Pető Péter: Innen tekintve az Orbán-kormány intézkedéseinek igenis létezik haladó alternatívája. Persze fölöttébb egyszerű ellavírozni az Orbán-összes – általában indokolt – tagadásával, ám az efféle koncepció nélküli „baloldalazás” legföljebb 100 napos programokhoz, ingyenes BKV-elmebajhoz és további populista ígéretekhez vezet, semmint értékvezérelt politikai program kikristályosodásához. Bono a Beautiful Day című számban megjelölte már a haladók politikájának origóját: „Taníts! Tudom, nem vagyok reménytelen eset! Érj el! Tudom, nem vagyok reménytelen eset!” Ha a baloldali politikusok a „Visszacsináljuk!” felkiáltással reagálnak az orbáni ámokfutás egyes lépéseire, s csupán pozícióharccal múlatják idejüket, akkor a magyar progresszió sírját ássák tovább.

A teljes cikket itt olvashatják.

(Népszabadság, 2011. június 6.)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.