Pilhál György: Rosszleánybankok

MNO
2011. 06. 06. 7:15
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Pilhál György: Hűha! Bekeményítenek a bankárok? Még jobban? Akkor idebiggyesztek egy mondatot a lap egyik hozzászólójától, aki feltehetőleg a közhangulatból merít: „A mai bank elidegenedett az ügyféltől, eredményeit magának tartja meg, kockázatait a társadalomra hárítja, miközben vezetői minden helyzetben hatalmas béreket visznek haza, ráadásul az állami segítség milliárdjait az adófizetők adják nekik.” Érdekes lenne, mit válaszolna egy ilyen felvetésre a bankár – ilyen felvetés azonban nincs. Ahogyan arról sem faggatják Felcsutit, miért készítenek olyan egyoldalú szerződéseket, amelyekben minden kockázatot az ügyfelekre hárítanak. Egyáltalán szerződés-e az, amit az orrunk alá tesznek aláírásra, vagy pedig diktátum? Mindenesetre Felcsuti javára szól, hogy a szokott maszatolás helyett õ megmondja: bekeményítenek. Boksz! Megy a bal!

(Magyar Nemzet, 2011. június 6.)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.