Rosszul jártak a gazdák Romániában

A román gazdáknak napi 100 ezer euró veszteséget okoz, hogy leállt az uborkaexport Németországba és Csehországba – mondta pénteken a mezőgazdasági és vidékfejlesztési minisztérium államtitkára.

MNO
2011. 06. 03. 10:08
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Adrian Radulescu elmondta: minisztériumi szinten már létrejött egy munkacsoport, amelynek az a feladata, hogy a gazdák támogatását koordináló hivatal bevonásával felmérje a károkat. A testület levelet küldött Brüsszelbe a bajba került gazdák megsegítését kérve, az államtitkár tájékoztatása szerint péntekre várják a mezőgazdasági biztos válaszát.

A Lengyelországba és Moldovába irányuló uborkaszállítással egyelőre nincs gond a tárca tájékoztatása szerint, ezekbe az országokba naponta 400-500 tonna uborkát exportálnak a román termelők.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.