Schumacher az első, Vettel a tizedik

A hétszeres Forma–1-es világbajnok Michael Schumachert választották minden idők legnagyobb német sportolójának a Bild című napilap olvasói.

MNO
2011. 06. 16. 13:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az újság csütörtöki számában megjelent összeállításból kiderült, az olvasók 50 sportolóra adhatták le szavazatukat. A lap azután volt kíváncsi a németek véleményére, hogy Dirk Nowitzki, a Dallas Mavericks játékosa lett az első német kosárlabdázó, aki bajnokságot nyert az észak-amerikai profi ligában (NBA).

A jelenleg a Mercedes istállónál versenyző, 42 éves Schumacher tavalyi visszatérése óta ritkán emlékeztet régi önmagára, ennek ellenére az 56 ezer szavazó 28 százaléka őt tartja a legjobb német sportolónak. A második helyet a játékosként és szövetségi kapitányként is világbajnok labdarúgó, Franz Beckenbauer szerezte meg a voksok 13 százalékával, Nowitzki harmadik lett 12,4 százalékkal. A Forma–1-ben címvédő Sebastian Vettelre csupán az olvasók 1,8 százaléka szavazott, a Red Bull pilótája ezzel a 10. pozícióban végzett.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.