Sikeres a roncsautóprogram

Hatvanezer, új autó vásárlásához felhasználható, roncsautók után járó értékjeggyel bővítette ki a romániai környezetvédelmi minisztérium a márciusban újraindított roncsautóprogramját.

MNO
2011. 06. 03. 14:19
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Borbély László környezetvédelmi miniszter csütörtökön jelentette be a roncsautóprogram kibővítését – írta a Krónika című kolozsvári napilap pénteken. A tárcavezető szerint 2010 után az idén is sikeres a roncsautóprogram, amelynek eredményeként csak március óta ötvenezer elavult, régi autót sikerült kivonni a forgalomból. „Jelenleg 4355 új gépkocsi vásárlásához járultunk hozzá, ebből több mint 2700 hazai gyártmányú autó” – mondta Borbély, hozzátéve, hogy a 60 ezer értékjeggyel való kibővítésnek köszönhetően a roncsautóprogram idei költségvetése lényegében megduplázódott.

A 2010-es évben a roncsautóprogram keretében több mint 189 ezer környezetszennyező, régi gépkocsit sikerült kivonni a forgalomból. A programban adott értékjegyekkel pedig több mint 62 ezer új autót vásároltak. Az újonnan vásárolt romániai gyártmányú autók száma meghaladta a 25 ezret. Egy új autó vásárlásakor legfeljebb három értékjegyet lehet felhasználni, egyenként 3800 lej (250 ezer forint) értékben.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.