Szárnyal a Liszt Ferenc reptér

Az idén az első öt hónapban rekordszámú, 3,1 millió utas fordult meg a Liszt Ferenc repülőtéren, ez több mint 13 százalékkal haladja meg az előző év azonos időszakának utasforgalmát – olvasható a repülőteret üzemeltető Budapest Airport (BA) honlapján.

MNO
2011. 06. 16. 10:53
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Májusban több mint 776 ezer utast kezelt a Budapest Airport. A repülőtér történetében ez volt eddig a legforgalmasabb május, 2010 májusához képest pedig 8,3 százalékkal nőtt az utasforgalom. Az utasforgalom folyamatos növekedése bizonyíték arra, hogy a repülőtér járathálózata az üzleti és a szabadidős utazók számára egyaránt vonzó – idézi a közlemény Kam Jandut, a Budapest Airport légiközlekedési igazgatóját.

A növekedéshez néhány nagy hagyományos légitársaság, a diszkontszegmens és a légiáru-fuvarozók kimagasló teljesítménye is hozzájárult, csakúgy mint a Qatar Airways, az American Airlines és a jet2.com új járatai.

A BA előrejelzései szerint ez a tendencia a következő néhány hónapban folytatódni fog, mivel 2011 nyarára a légitársaságok több résidőigényt nyújtottak be a repülőtéren, mint korábban bármikor. „A téli menetrendi időszakkal kapcsolatos első jelzések is biztatók, mi pedig mindent megteszünk annak érdekében, hogy a kelet-közép-európai régió legjobb repülőterévé váljunk” – fűzte hozzá Kam Jandu.

A közlemény kitér arra is, hogy a 2A és 2B terminálokat összekötő SkyCourt terminálépület közelmúltbeli megnyitása jelentősen, évi 8,5 millió utasra növelheti a 2. terminál kapacitását. Az üzemeltető további fejlesztéseket tervez, amelyek révén a repülőtér akár évente 20 millió utas fogadására is képes lesz.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.