Szigorúbb sztrájkjog jöhet

A sztrájkjog szigorításának lehetőségére figyelmeztette hétfőn a konzervatív-liberális brit kormánykoalíció a brit közalkalmazottakat tömeges sztrájkakciók esetére.

MNO
2011. 06. 06. 10:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vince Cable, az üzleti ügyek minisztere, aki a Liberális Demokratákat képviseli a tavaly májusi választásokon hatalomra került koalícióban, a legnagyobb brit közalkalmazotti szakszervezet (GMB) hétfői brightoni kongresszusára összeállított, részleteiben már a felszólalás előtt ismertté vált beszédében közölte, hogy jelenleg alacsony a sztrájkaktivitás, és ha ez így marad, akkor nincs ok a sztrájktörvény módosítására. Cable szerint azonban ha az változik, és az esetleges tömeges, összehangolt sztrájkok súlyos gazdasági-társadalmi károkat okoznak, az növelné a kormányra nehezedő nyomást a sztrájkjog módosítása végett.

A brit szakszervezetek június 30-ra általános közalkalmazotti sztrájkot hirdettek a közszférát érintő súlyos költségvetési megszorítások és a nyugdíjrendszer tervezett szigorítása elleni tiltakozásul.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.