Szlovénia végzett az élen

Szlovéniában találta a legjobb kiskereskedelmi szolgáltatásokat a Jugoszlávia utódállamait és Bulgáriát felölelő felmérésében a fogyasztói szolgáltatásokat vizsgáló horvát Heraklea ügynökség.

MNO
2011. 06. 05. 16:23
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A nyári szabadságidény kezdetével górcső alá vett dél-európai turisztikai célpontok – így Szlovénia, Horvátország, Macedónia, Szerbia, Montenegró, Bosznia-Hercegovina és Bulgária – közül Szlovéniát Macedónia követi, a harmadik Horvátország a kiskereskedelmi szolgáltatások színvonalát tekintve. A legrosszabb szolgáltatásokat – csakúgy mint korábban – Bosznia-Hercegovinában találta a Heraklea. A legjobb Szlovénia 77,02 százalékos szinttel vezet, a legrosszabb Bosznia-Hercegovina csak 58,76 százalékot ért el.

A szolgáltatások ismérvei közül a térségi kiskereskedelem a fogyasztók, illetve vendégek fogadásában bizonyult a legjobbnak, míg a vizsgálat szerint az esetlegesen hiányzó termékek helyett alternatív termékeket vagy szolgáltatásokat már kevés kiskereskedő kínál, így ebben átlagosan csak 40 százalékos szintet értek el a vizsgált országok. A vizsgálatban ezeken kívül olyan szempontok is szerepeltek, mint a fogyasztói igények vizsgálata vagy a termékek „tálalása”.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.