Sztrájk bénította meg a portugál közlekedést

A mozdonyvezetők péntek hajnali sztrájkja miatt szinte teljesen megbénult Portugália külvárosi vasúti forgalma.

MNO
2011. 06. 03. 15:53
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A jobb munkakörülményekért harcoló mozdonyvezetők péntekre virradóra a portugál nagyvárosok külvárosi vonatközlekedését bénították meg: hajnali 2 órától reggel 6-ig nem jártak a szerelvények, és pénteken késő délelőttig nem is állt helyre a forgalom. A leállás a nemzetközi – Spanyolország irányába közlekedő – vonatokat is érintette a kora hajnali időszakban.

Az állami vasúttársaság további járattörlésekre és késésekre számít június végéig az addig kilátásba helyezett szórványos munkabeszüntetések miatt. A vasúti alkalmazottak azért sztrájkolnak, mert a vasúttársasággal áprilisban kötött megállapodás, amely munkakörülményeiket rendezné, azóta sem lépett hatályba.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.