Teleszkópos madárfigyeléssel várják a látogatókat

Teleszkópos madármegfigyeléssel várják az érdeklődőket a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) munkatársai júliusban a Margitszigeten.<br /><br />

MNO
2011. 06. 28. 18:08
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Csodálatos madarak! programsorozat részeként minden szerdán és csütörtökön 11 és 18 óra között teleszkópos megfigyelés szórakoztatja az arra látogatókat, akik az évszakhoz kapcsolódó, általános madárvédelmi ismereteket is megszerezhetik – közölte az egyesület kedden az MTI-vel.

Az MME az elmúlt években számos fajspecifikus odút helyezett ki a szigeten, hogy segítse a madarak megtelepedését. A terület kerti és városi madarai közül az örvös galambok, a nagy tarkaharkályok, a fekete rigók, a barátposzáták, a vörösbegyek, a fülemülék, a seregélyek és a különböző pintyfajok a leggyakoribbak. Az egyesület a ritkán megfigyelhető macskabaglyok számára is kihelyezett költőodúkat, de sajnos eddig nem foglalták el azokat. Az idei program részeként felkeresik azokat a „nappalozó” helyeket, ahol tavasszal már láttak macskabaglyot.

Az MME mobil standjánál – a Holdudvar mellett – szórólapokkal, kiadványokkal és tanácsadással állnak az érdeklődők rendelkezésére.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.