Tizenkét emelet magasból tekint le Jézus a limaiakra

Huszonkét méter magas Jézus-szobrot avattak fel Peru fővárosában, némileg a Rio de Janeiró-i cukorsüveg-hegyi Megváltó Krisztus mását.

MNO
2011. 06. 30. 15:15
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kezében Bibliát tartó perui Jézus 15 méter magas alapzaton áll, így az egész alkotás 37 méterre nyúlik az égbe, vagyis 12 emeletnyi. (A brazil változat széttárja karjait, kezében nincs könyv, és 30 méter magas.)

A Csendes-óceánra tekintő limai szobrot Alan Garcia, Peru elnöke avatta fel annak ellenére, hogy Lima polgármestere hevesen tiltakozott ellene. Susana Villaran az eredetiséget hiányolja az alkotásból, szerinte jobb lett volna, ha a szobrot nem az „ő” városába teszik. A szobrot egyébként egy brazil cégtől kapta Peru ajándékba.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.