Tulajdonosok lennének a szurkolók

Internetes felhívást tettek közzé a Standard Liege szurkolói a labdarúgóklub részvényeinek részleges átvételére.

MNO
2011. 06. 17. 5:31
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A legutóbb bajnoki ezüstérmes, Belga Kupa-győztes egyesület részvényeinek 75 százaléka az Olympique Marseille-t is tulajdonló Margarita Louis-Dreyfus birtokában van, de meg kíván válni tőle, ám a drukkerek nem tartják jó megoldásnak az elsőként jelentkező Value8 nevű társaság esetleges szerepvállalását. Úgy vélik, hogy a befektetésekkel foglalkozó holland csoportnak kizárólag üzleti érdeke fűződik a részvények felvásárlásához, maga a futball nem érdekli.

Belga sajtóértesülés szerint a Standard Liege jelenlegi becsült értéke 32 millió euró. A szurkolói kezdeményezés arra irányul, hogy bocsássanak ki 120 ezer részvényt egyenként 250 eurós névértéken, és ezeket lehessen megvásárolni a klubért aggódóknak. Már az akciót népszerűsítő honlap elindítását követő egy napban egymillió eurós vételi ajánlat gyűlt össze.

„A jelenlegi stádiumban egyszerűen arról van szó, hogy jelezzük: van alternatívája a lélektelen vásárlásnak. Egy ilyen akció tényleges elindítása a klub vezetőinek a hatásköre lenne” – mondta az egyik szurkoló. A klub részvényeinek 25 százaléka Luciano D’Onofrio korábbi játékosügynök kezében van.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.