Turisztikai csomagokkal várja vendégeit Debrecen és Hortobágy

Az utazást, a szállást, az étkeztetést és számos programot magába foglaló turisztikai csomagokat kínál júliustól Debrecen és Hortobágy; a marketingakció célja a cívisváros és a régió vendégéjszaka-számának a növelése.

MNO
2011. 06. 30. 13:45
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Halasi Csaba, a Debrecen és Hortobágy Turizmusáért Egyesület elnöke csütörtöki, debreceni sajtótájékoztatóján elmondta: Debrecen 11 szállodájának részvételével bemutatják a régió eddig nem ismert arcát is. A turisztikai csomag 3-4 napos programokat kínál, elsősorban a városi és pusztai rendezvények köré szervezve.

Ismertetése szerint július 14-től egy hónapon át jár majd Budapest és a cívisváros között a „Debrecen Express”, egy intercity vonathoz kapcsolt múltidéző vasúti kocsi. Ezen utazva a vendégek ízelítőt kapnak a régió történelmi örökségéből és helyi specialitásokat kóstolhatnak.

Halasi Csaba rámutatott, hogy Debrecen fejlődése az elmúlt évtizedben a kultúra területén is érzékelhető volt. Míg korábban kizárólag a virágkarnevál vonzotta a turistákat, addig ma már egész nyáron rendeznek programokat a városban. Ezek közül kiemelte a Debreceni nyár szabadtéri koncertsorozatát, az Ifjú Zeneművészek Nyári Akadémiáját, a Campus fesztivált, a debreceni borkarnevált, valamint a hortobágyi hídi vásárt.

Nem célunk Hajdúszoboszlóval konkurálni, sőt, a fürdővárosba érkező vendégeket kívánjuk még néhány napos maradásra bírni Debrecenben – tért ki a megye legnagyobb turisztikai vonzerejét jelentő város kínálta lehetőségekre Halasi Csaba.

Az akció ősszel is folytatódik majd: a várossá válásának az idén 650. évfordulóját ünneplő Debrecenben október 1. és november 13. között helyi különlegességekkel – „650 év ízei 650 forintért” – várják a részt vevő szállodákban a városba látogatókat.

Az elnök az MTI érdeklődésére elmondta: a marketingakciótól elsősorban azt várják, hogy a tavalyi 310 ezer debreceni vendégéjszaka száma nem csökken, sőt a Széchenyi-pihenőkártya bevezetésével és a szolgáltatások bővítésével hosszú távon emelkedik is.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.