Újabb holttestekre bukkantak a bányában

Tizenegy ember meghalt egy súlyos közúti balesetben Dél-Kínában; a helyi média arról is hírt adott, hogy 21-re emelkedett az ország délnyugati részén történt két bányabaleset áldozatainak száma.

MNO
2011. 06. 06. 5:58
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kínai média hétfőn adott hírt a két napja történt balesetről. A Hujcsou (Huizhou) város közelében az autópályán egy teherautó frontálisan ütközött egy személyszállító távolsági busszal. Tíz ember, köztük két gyerek a helyszínen életét vesztette, egy személy a kórházban halt meg. Jelenleg huszonegy sérültet ápolnak, közülük háromnak súlyos az állapota – tájékoztatott a tartományi kormányzat.

Közben 21-re nőtt két délnyugat-kínai bányabaleset halálos áldozatainak a száma, miután vasárnap újabb holttestekre bukkantak a vízzel elöntött Kujcsou (Guizhou) tartomány két szénbányájában. Kujjang (Guiyang) városban a hatóságok közölték, biztonsággal állítható, hogy a föld alatt rekedt bányászok nem élhették túl a katasztrófát, mind a 13-an meghaltak. A helyszínen tovább kutatnak a holttestek után, a baleset körülményeit még vizsgálják.

Az ugyancsak délnyugat-kínai Tusan (Dushan) megye illegálisan működtetett, szintén vízzel elöntött szénbányájából a korábbi hat után a mentők vasárnap további két bányász holttestét hozták a felszínre. A baleset idején nyolcan dolgoztak a tárnában.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.